Miles: Kapitel 110- Jag får ett svar

 

 

Jag låg vaken i min säng, klockan var väl närmare nio. Jag borde plugga, men jag kunde inte koncentera mig. Jag kunde bara tänka på kyssen. På allt jag sagt till henne, att jag hade vågat. Jag kände mig stolt över mig själv, och kände mig lättad över att det var gjort. Samtidigt gjorde det ondare i mig än någonsin förr. Men jag antog att jag måste lära mig att leva med den smärtan.

   Så hörde jag någonting knacka på mitt fönster. Först var jag säker på att jag inbillat mig, men sedan kom det igen. När jag då vred huvudet fick jag syn på Sofia, som satt i trädet utanför mitt rum.

   Jag studsade upp ur sängen med ett bankanade hjärta och skyndade mig fram för att öppna. Jag trodde inte att hon ville träffa mig igen, att hon inte ville vara vänner längre efter det som hänt. Vad i hela gjorde hon utanför mitt fönster?

    ”Hej.” sa hon när fönstret var öppet. ”Ehm… Vill du komma ner?”

   ”Va?” sa jag dumt, distraherad av hennes minspel. Uppspelt, men också nervöst.

   ”Kom ner.” sa hon bara och sedan klättrade hon ner för mitt träd och väntade på mig på marken. En aning förvirrad följde jag efter, med miljoner frågor på tungan.

   ”Sofia, varför…”

   ”Vänta.” bad hon. Hon var blek, eller var det bara månljuset? ”Jag… jag har insett nu att du hade rätt, Miles. Du hade rätt hela tiden.” Hon log nu, det leende hon hade när hon tyckte att hon varit korkad. ”Jag… jag älskar dig med.”

    Världen tynade bort och tiden stod stilla. Jag stirrade förstenad på Sofia. ”Hörde jag rätt nu?”

   Hon log ännu större. ”Ja. Jag älskar dig tillbaka. Jag älskar att du skriver låttexter på bänkarna. Jag älskar hur du kommer ihåg varje kund på caféet, minns vad de brukar beställa och att du inte bryr dig ifall de har med sig några kronor för lite.

   Jag älskar hur du har förändrats under den tid jag känt dig. Hur du har gått från att vara den enstöriga rebellen, till den ansvarsfulla personen du är idag.

   Jag älskar hur du tar hand om din familj, oavsett om det gäller att stoppa ett rykte eller jobba in pengar. Jag älskar att du alltid vågar säga vad du tycker, och inte låter någon trycka ner dig.

   Du är lika modig som din pappa, utan att du inser det. Du vågade stå upp mot Em, du vågade stå upp mot mina föräldrar, du vågade erkänna dina fel och du vågade släppa in mig. Det älskar jag.” Hon log, nästan lite sorgset och samtidigt… tröstande?

   ”Jag älskar dina demoner, för de får mig att förstå dig och får mig att känna mig närmare dig. Får mig att känna att du inte döljer något för mig. Ingen annan har varit så öppen mot mig förr.

    Jag älskar dina ögon. De har den vackraste nyans av blå jag någonsin sett, de glittrar alltid när de ser på mig, och det får mig att känna mig…” Hon tog ett djupt andetag. ”Du får mig att känna mig vacker på insidan. Och det älskar jag. Jag bara önskar att du kunde se hur vacker du är.”

    Jag hade tappat målföret. Jag kunde bara stirra på Sofia, medan allting sparkade helt galet inom mig. Lycka, framför allt, blandad med åtrå och rördhet. Jag visste det. Hon älskade mig. Mer än jag hade kunnat föreställa. Mer än i mina vildaste drömmar, vilket måste betyda att detta egentligen bara var en dröm. Snart skulle jag vakna.

   ”Förlåt för att jag var så trög.” sa Sofia nu med bedjande röst. ”Förlåt för att jag var så feg, och dum. Förlåt för allt jag tvingat dig att genomlida. Men nu ser jag, nu ser jag allt. Molnen har försvunnit och nu ser jag stjärnorna, Miles. Varenda en.”  

   Jag kunde fortfarande inte röra mig, bara se in i Sofias ögon som långsamt blev förtvivlade. ”Snälla, säg någonting.” bad hon.

    Jag vaknade till liv, lyckades röra munnen. ”Emmanuel då?”

   ”Dumpad.” log hon.

   ”Din föräldrar?”

   ”De har ingenting med det här att göra. Det här är mitt liv.” sa hon.

   En dröm. Förstås. Eller…?

   Jag tog ett steg emot henne och hon mötte mig halvvägs. Jag höjde långsamt handen mot hennes kind, strök undan ett par lockar. Sofia lade sina armar runt min nacke och sträckte sig mot mitt ansikte. Jag böjde mig ner och våra läppar möttes i en kyss.

   Den var allt som den förra kändes som: Brinnande, pirrande, blandat med en stor dos av lycka. Det sprakade i min mage, i hela min kropp, och jag började återfå rörelseförmågan. Min fingrar tovade in sig i hennes hår och hon drog mig närmare sig. Jag smekte hennes armar, hennes midja, hennes nacke, varenda bit av hud som jag kunde hitta. Eldarna blev vildare och kyssarna blev intensivare.

    Jag lyfte upp henne och hon krokade benen runt mina höfter. Jag backade så att jag kunde luta mig mot trädet som stöd, tog bara läpparna från hennes när jag behövde hämta andan.

   Slutligen, var stunden som jag aldrig trott skulle inträffa, här. Jag tror aldrig att jag hade varit så lycklig förut.

    Jag hade varit hennes så länge, och nu var hon äntligen min.

  

una mamma per amica milo ventimiglia gifuna mamma per amica milo ventimiglia gif
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sofia: Kapitel 109- 'Cause I know that you feel me somehow

 

 

Jag gick tillbaka till Em. Vi blev sams igen och nästa dag bjöd han mig på det dyraste resturangen i staden bredvid, för att gottgöra det. Men jag var inte riktigt närvarande under middagen.

   Jag hade aldrig varit så förvirrad förut.

   Jag kände Miles’ läppar mot mina i varenda sekund, kunde höra honom berätta allt han älskade med mig. Jag hade vetat att han var kär i mig. Det hade jag förstått.

   Men att han älskade mig?

   Hans ord hade rört mig. Såklart. Jag förstår inte hur någon kan lägga märke till så mycket hos en annan människa, hur man kan se så mycket skönhet i någon annan. Jag kunde inte förstå hur han kunde se allt det här i mig. Lilla fega, veka, Sofia. I hans ögon lät det som att jag var den underbaraste personen i hela världen.

   Det var överväldigande att han såg mig på det sättet.

   Och sedan kyssen… Jag förstod inte vad som hände med mig under den. Jag hade tappat kontrollen fullständigt, allt mitt förnuft hade försvunnit och allt som funnits var begäret att vara så nära Miles som det bara gick. Jag hade aldrig känt så för Em. Betydde det att jag inte älskade honom?

   Betydde det att jag älskade Miles?

   Och det faktum att jag satt här med Em och inte honom, betydde det att jag var rädd för mina känslor? Som Miles sagt?

   Allt tänkande, alla frågor och förvirrande känslor, fick det att göra ont i huvudet och helst ville jag bara skjuta allting åt sidan. Glömma bort hur mycket Miles älskade mig, glömma bort hans leende och läpparna som bildade det, bara glömma allt och återgå till det som alltid varit.

   Det kunde jag förstås inte.

   ”Varför äter du inte, Sofia?”

   Jag tittade upp från min mat och såg på Em, som hade höjt ett ögonbryn. Jag bet mig i läppen, tänkte återigen på allt det som Miles sa, sedan frågade jag: ”Älskar du mig, Em?”

   Han höjde ögonbrynet ännu mer. ”Javisst.”

    ”Varför älskar du mig?”
   Han rynkade pannan, som han gjorde när han var irriterad. ”Vad är det för en fråga?”

   ”Kan du bara svara, snälla.” bad jag spänt.

   ”Men jag vet inte.” Han ryckte på axlarna. ”Du är väl söt. Och… Vi är från samma samhällsklass. Vi passar ihop.”

   Jag bara stirrade på honom, tom av besvikelse. Jag spelade åter upp Miles’ tal för min inre syn. Det var inte ens jämnförbart med det här. Em såg bara ytan på mig, medan Miles såg allt. Varför hade det tagit så lång tid för mig att inse det? För nu förstod jag. Nu såg jag allt, som Miles sett hela tiden. Det som jag vägrat att inse.

   Jag reste mig upp och tog på mig kappan, avbröt Em’s protester med: ”Jag är ledsen Em, men jag håller inte med dig. Vi passar inte alls ihop och därför kan jag inte vara med dig längre. Det är slut.”

   ”Vänta… Va?” sa han dumt, rynkade pannan igen. ”Vad håller du på med?”

   ”Det jag borde ha gjort för så länge sedan.” Jag fick ett leende på läpparna, medan en känsla av befrielse spred sig inom mig. Hur dum hade jag inte varit, som gråtit och velat komma tillbaka till honom? Varför hade jag varit så blind? Han älskade mig ju inte!

   Jag gick ut ur resturangen, för att träffa den jag verkligen hörde ihop med.

 

 

 

 

 

 

 

 


Miles: Kapitel 108- All I can taste is this moment

 

 

 

 

 

Jag gick med raska steg emot trädet, där Sofia bett mig att möta henne för hon hade någonting hon ville prata om. Jag visste vad. Emmanuel. Hon skulle berätta för mig om hon skulle gå tillbaka till honom eller inte.

   Jag hade ställt upp ett ultimatum till mig själv. Om hon inte skulle tillbaka, behövde jag inte göra någonting. Men om hon valt att göra det skulle jag berätta för henne om vad jag kände.

  Det fanns många svar till varför jag tvingat mig själv till det här. Först och främst, för att min kärlek till henne blivit större. Sedan jag sett hur hon reagerade på mina mörka sidor, hade min kärlek till henne växt tills den fanns i varenda nerv i min kropp. Den var outhärdlig.

   Sedan, för att hon inte visste hur mycket jag älskade henne. Hon förstod inte hur stor del hon var av mig. Den där gången jag försökt kyssa henne var inte nog, inte ens nära, till vad som pågick inom mig.

   Och slutligen, jag skulle aldrig kunna låta henne gå tillbaka utan att veta att jag hade försökt. Att jag i alla fall försökt, på alla möjliga sätt. Kämpat till sista blodsdroppen.

   Hon stod under trädet, som hon sagt, klädd i en blå klänning. Blå, vad symboliserade det? Lugn? Var det bra för min del?

   ”Hej.” sa hon lågt när jag kom nära henne. Jag hälsade tillbaka. Sedan rådde en stunds tystnad innan Sofia förklarade att Emmanuel hade ringt henne. Bett om ursäkt. Han hade också sagt att han bett om ursäkt till mig för ”händelsen”, och jag nickade för att bekräfta att det var sant. Jag lyssnade inte riktigt längre, för jag försökte kontrollera nervositeten som flammat upp inom mig.

   Nu gällde det. Må det bära eller brista. Bara säg det, det är väl inte så svårt?

  Jo, det var det. Det kändes som att tungan häftat fast sig i gommen.

   ”Okej… Men, då går jag nu.” sa Sofia och vände sig om. Då vaknade jag till.

   ”Sofia!”

   Hon vände sig om.

   ”Ja?”

   ”Jag älskar dig.”

   Hon blinkade förvirrat och stirrade på mig. ”Vad sa du?”

   ”Jag älskar dig.” upprepade jag. Klumpen i magen hade släppt och det var plötsligt inte jobbigt längre. ”Jag älskar hur du trummar med pennan när du tänker. Jag älskar hur du har ordning på allting, och behandlar dina böcker som dina barn. Jag älskar att andledningen till att du tycker så mycket om Disney, är för att de alltid slutar lyckligt.

   Jag älskar att du är smartast i klassen utan att du ens vet om det. Jag älskar att du inte ser ner på folk för att de är fattigare, som dina föräldrar gör. Jag älskar hur du alltid försöker se det bästa hos människor, och alltid ger dem en andra chans.”

   Jag tog ett djupt andetag innan jag fortsatte: ”Jag älskar ditt intelligenta sätt att prata, ditt enorma leende och ditt högljudda skratt. Men mest av allt… Så älskar jag hur du får mig att känna mig. Som om jag kan… rida ut stormarna, och… kasta om stjärnorna.”

   Så var det sagt. Sofia tog ett darrande andetag, och tusen känslor fanns att läsa i hennes ögon. ”Miles…” började hon med en plågad röst.

   ”Vänta.” avbröt jag henne. ”Det är en sak till.”

   Jag tog ett steg närmare henne, lade en hand mot hennes mjuka kind och kysste henne, innan hon hann dra sig undan.

   En flod av hetta rusade igenom min kropp, landade i magen och fick varenda nerv att spraka av lycka.  Hjärtat rusade genast iväg och blodet brann i mina ådror, på ett underbart sätt.

   Sen besvarade hon mig kyss. Och alla känslorna blev tusen gånger starkare.

   Tankarna trasslade ihop sig och jag glömde hela omvärlden, glömde allt som hette problem. Allt som fanns var ruset i min kropp, branden i den och Sofias varma läppar mot mina. Jag lindande in handen i hennes mjuka lockar, så som jag så länge drömt om att göra, och lade den andra handen runt hennes midja, drog henne närmare mig. Varenda millimeter av luft mellan oss verkade plötsligt outhärdlig.

   Hon var så nära mig, hon var överallt, en del av mig. Hennes kropp mot min, hennes läppar mot mina, det var underbart och jag ville aldrig att det skulle sluta.

   Men Sofia drog sig undan. Eller snarare, så knuffade hon undan mig. Hon flämtade andfått, precis som jag. Men den totala lyckan som spirade inom mig fanns inte i henne ögon.

   Varför inte? Jag hade ju fått beviset nu. Hon älskade mig tillbaka. Hon måste ju göra det, varför hade hon annars kysst mig tillbaka? Hon måste, hon måste!

   Nästa sak som ramlade ur mig hade jag inte alls planerat att säga: ”Välj mig istället för Emmanuel.” När jag ändå påbörjat gick det inte att sluta: ”Du känner likadant som jag, du är bara för rädd för att erkänna det för dig själv. Gå inte tillbaka till honom. Han älskar dig inte som jag gör. Ingen kommer någonsin att kunna älska dig lika mycket som jag gör.”

   Hon andas in darrande igen. Tårar blänkte i hennes ögon och jag ville gå fram och krama om henne, men visste att hon behövde rum nu. Så jag väntade, tårarna blev större och Sofia sa: ”Jag måste gå.”

   Hon gick förbi mig, vidare bort. Jag stod kvar, vände mig inte ens om. Sorgen som kom upp inom mig vad inte våldsam, snarare tung. Nu hade jag försökt allt men hon hade ändå vänt bort mig. Detta gjorde ont, och det förvärrades med vetenskapen om att hon kände likadant för mig. Vi kunde ha varit så mycket, om hon bara lät sig själv.

  Men jag hade i alla fall fått en kyss. Och det skulle jag leva på resten av livet.

 

 

 
 
 

 


Miles: Kapitel 107- Jag är svag och därmed korkad

Och jag ser hur vacker du är.

  Orden följde med mig i mina drömmar och fanns kvar hos mig när jag vaknade. Ensam. Sofia hade antingen gått när jag somnat, eller vaknat före mig. Men hon var kvar i huset, jag hörde hennes skratt från köket.

   Jag klädde på mig och gick ut i köket, där min flicka åt frukost med resten av min familj. Hon skrattade åt någonting min mamma sagt. Var det vara jag som såg det? Hur bra hon passade in här? Även med Elle, trots deras kulturkrock, verkade de trivas med varandra.

   ”Miles.” sa Sofia när hon fick syn på mig. ”Du måste erkänna dig besegrad. Din mammas pannkakor är till och med godare än dina.”

   ”Det har jag aldrig protesterat emot.” log jag och satte mig med dem.

   Jag gick igenom gårdagen om och om igen. Sofia hade verkligen sett alla mina sidor nu. Hon hade sett mig i mina värsta dager, när jag var som galnast, när jag var vild. Och hon hade inte backat. Hon hade funnits där för mig. Betydde det att hon älskade som jag älskade henne? Tanken fyllde mig med ett lyckorus.

   Men så hade vi Emmanuel. Det ständiga problemet. Enligt mig så hade han sagt sitt. Han hade bevisat att han inte förtjänade Sofia, på minsta vis. Men jag såg sorg i min flickas ögon. Jag såg att hon ville återförenas med honom.

   Vi följdes åt till skolan, pratade om vanliga saker, som om allting var vanligt. Men det var det förstås inte. Allting var förändrat, till det bättre. Och när Sofia gick med mig fick jag inte längre sånna där rysningar, och vattnet höll sig borta ur mina tankar.

   När vi kom till parkeringen såg vi Emmanuel på avstånd. Han såg oss också, men tittade bort fort och försökte inte låtsas om oss. Sofia drog ett darrande andetag och kämpade för att verka oberörd. Jag fick knyta handen hårt för att hindra den från att fatta hennes. För jag tror inte att hon skulle uppskatta det just nu.

   Några dagar gick och jag väntade på att Sofia skulle bli bättre, men hon blev bara värre. Varje dag blev hennes ögon tommare och jag hade kommit på henne flera gånger med att sitta med Emmanuels nummer uppslaget, utan att våga trycka på den gröna luren.

   Efter en vecka så ville jag dunka huvudet i väggen, p.g.a det jag var på väg att göra. Vad höll jag på med? Jag ville ju att inte Sofia skulle vara med honom, jag ville att hon skulle vara med mig. Jag ville att de skulle vara isär.

   Men samtidigt, stod jag inte ut med att min flicka led. Därför gick jag på fredag morgon fram till Emmanuel och sa att vi måste prata.

   Vi gick utomhus, till ett hörn på skolan. Solen sken, våren var här. Inte en dag för tidigt. Emmanuel stod med händerna i sina märkesfickor och jag pillade på min läderjacka, som snart var för varm för att ha.

   ”Om det här handlar om det där med havet, så var det inte mitt fel.” började han försvara sig, och jag kunde inte låta bli att rysa när han påminde mig om händelsen jag kämpade för att glömma varje vaken timme. ”Jag visste väl inte att du var typ störd när det gällde vatten.”

   ”Det här handlar inte om det.” sa jag trött. ”Det handlar om Sofia.”

   Han blev stelare, vaksam. ”Vad är det med henne?”

   ”Ingenting pågår mellan oss.” Jag fick tvinga ur orden. ”Hon har varit trogen mot dig varenda minut av sitt liv.”

   ”Säkert.” Han kisade misstänksamt mot mig. ”Varför skulle du säga så?”

   ”För att det är sant. Hon lider utan dig.” Hon var vilse utan det hon var van vid. ”Hon blir blekare för varje dag och är beredd att gå tillbaka till dig, om du bara låter henne. Jag råder dig att du tar den chansen hon gett dig.”

  Jag vände mig om och började gå iväg, men hejdade mig för det fanns mer som jag behövde få ur mig: ”Du förtjänar henne inte, vet du. Du gör misstag på misstag, visar gång på gång vilken jävla skithög du är, men hon är bredd att förlåta dig varje gång. Du skjuter bort henne, förolämpar henne, trycker ner henne, och hon står ändå vid din dörr. Ingen annan tjej kan förbise folks fel på det sättet.”

   Sedan gick jag därifrån så fort jag bara kunde.

 


Miles: Kapitel 106- Alla mina demoner

Låt som inspirerat mig:

 

 

 

Jag hängde över en klippkant. Nedför mig rusade havet, med så höga vågor att de nuddade mig i fötterna. Emmanuel stod över mig, med en ängslig Sofia strax bakom sig. Han skrattade och började trampa på mina fingrar så att jag tvingades släppa, finger för finger.

   ”Em, sluta!” skrek Sofia bakom honom och försökte dra undan honom.

   ”Jävla hora!” svor Emmanuel, och knuffade Sofia som föll i vattnet med ett skrik.

   ”Nej!” ropade jag efter henne.

   Min pappa dök upp bakom Emmanuel. De två skrattade tillammans, som allierade, och sedan trampade de båda två på mina fingrar tills jag också föll ner i vattnet.

   Jag hann inte ta ett andetag och råkade itsället dra ner en munfull med saltvatten i lungorna. Jag fäktade runt med armarna, ville skrika, men inga ljud kom ur min mun. Jag såg Sofia flyta en bit från mig. Hennes kropp var helt livlös. Hon hade drunknat, precis som jag snart skulle göra. Allting blev mörkare omkring mig och snart var allt helt svart.

   ”Miles.” sa en orolig röst. ”Vakna, Miles, vakna!”

   Jag försökte komma undan den som drog i mig, skrek åt den att släppa mig.

   ”Miles!”

   Jag satte mig upp, slog upp ögonen och såg in i Sofias bruna. Men hon var ju död. Jag hade sett det själv, hon var död. Hon hade drunknat precis som jag själv hade gjort. Varför dog alla runt omkring mig?

   ”Miles, ta det lugnt.” sa Sofia och höll mitt huvud mellan sina händer. Hon var blöt, från vattnet som hon drunknat i. ”Det var bara en dröm.”

   Jag försökte prata med allt som kom ur var snyftningar. Då insåg jag att Sofias händer var blöta p.g.a mina tårar. Jag var inte i vattnet längre, jag var i mitt mörka rum.

   ”Jag hörde dig skrika.” berättade hon. ”Så jag skyndade mig in. Hade du en mardröm?”

   Jag försökte samla ihop mina tankar. Sofia var här för att hon sov över, nu hade jag väckt henne. Istället för att verka förskräckt över mig gjorde hon allt för att få mig att må bra igen.

   ”Du behöver inte se mig när jag är såhär, Sofia.” sa jag med en grötig röst och såg bort från hennes ögon. ”Förlåt för att jag väckte dig, du kan gå nu.”

   ”Vill du att jag ska gå?”

   Jag borde säga ja, men ordet fastande i min strupe. Jag ville inte att hon skulle gå. Mardrömmen var fortfarande alldeles färsk i mitt sinne och jag skakade i hela kroppen efter den. Hennes händer mot min hud var som ett ljus i ett becksvart rum. De var lugnade, betryggande, och jag ville för allt i världen att hon skulle stanna. ”Nej.”

   Jag kunde skymta lättnad i hennes ansikte. Ville hon inte gå? ”Vill du berätta vad den handlade om?”

   ”Nej.” Jag lade mina händer över hennes, strök hennes lena hud. Det var kallt i rummet och den svett som täckte min kropp gjorde det bara kallare, men henne hud mot min var som mindre, behagliga eldar. Jag grät inte längre men fick fortfarande snyftrysningar. ”Gå inte, snälla.” Fan vad patetisk jag lät.

   ”Nejdå, jag stannar.” Hon lade sig ned på den vänstra sidan på min säng, ovanpå täcken, och drog försiktigt ner mig så att jag låg på den högra. I vanliga fall brukade det ta minst en timme innan jag kunde lägga mig ner igen utan att få panikattacker, men med Sofia bredvid mig var jag lugn. Jag var trygg.

   Vi låg ansikte mot ansikte, kanske en halv meter ifrån varandra. Jag kramlade mig fast vid hennes hand, livrädd för att hon skulle släppa taget. Men det gjorde hon inte. Hon höll min hand tillbaka och log mjukt mot mig, pratade tyst om meningslösa saker. Min andning blev långsammare och ögonlocken tyngre.

   Hon var så vacker i månljuset. Hennes hud sken och hennes hår glänste, för att inte tala om hennes ögon. De verkade gnistra. Och de såg på mig med ömhet och medlidande, inte avskräckt över mina vildsinta skrik och hysteriska gråt.

   ”Sofia.” mumlade jag just innan jag kände att jag skulle dosa av.

   ”Ja?”

   ”Du har sett allt nu. Alla mina sidor, alla mina demoner.”

   ”Och jag ser hur vacker du är.”  

 

Skiss jag gjort själv :)
 

Miles: Kapitel 105- Jag hör om ett bråk slutar i gråt

 

 

Två dagar efter att jag blivit nedslängd i havet stod jag i caféet på kvällen och rengjorde borden. Vi hade stängt och mamma hade gått upp för att räkna kassan, så jag var ensam. Mamma ville egentligen inte att jag skulle jobba, men jag blev galen av att sitta still. Det var bättre om jag fick distrahera mig. Det fick mig att må bättre.

   I skolan hade jag varit som en skugga idag. Jag hade bara stirrat ner i golvet och försökt att vara osynlig, vilket förstås hade gjort att effekt blev det motsatta. Jag hade känt allas blickar på mig. Och ingen lektion med Sofia.

   En figur kom förbigående utanför, svängde in på vår gård och kom in i caféet. Sofia hade armarna om sin själv och var bara klädd i en blå klänning, utan jacka, inte ens en kofta. Hon grät för fullt.

   ”Sofia.” sa jag oroligt och släppte genast allt, för att leda henne till ett bord. Jag gav henne en bunt näsdukar som hon snöt sig i, och jag önskade att jag kunde göra mer för henne.

   ”Vad har hänt?” frågade jag så försiktigt jag kunde.

    Först fick hon bara fram meningslösa ljud mellan sina snyftningar. Jag väntade ängsligt tills hon fick ur sig: ”Em… Em och jag, vi bråkade.”

   ”Om vaddå?” frågade jag, men jag visste redan svaret.

   ”Dig.” Hon tog ett djupt andetag och försökte samla sig. ”Vi pratade först om att han skulle bättre sig, och så. Sedan frågade han vars jag var kvällen då… I förr går, alltså. Han hade ringt till mitt hus men jag hade inte varit där.  Jag sa att jag varit hos dig. Och då blev han rasande.” Hon snyftade igen. ”Han skrek åt mig, sa att jag var otrogen, och han kallade mig… Han kallade mig hora.”

   ”Min flicka…” suckade jag medlidande. I de kretsar jag umgåtts i förr var hora ett vanligt ord som användes dagligen. Inte av mig då, men för de andra var de lika vanligt som fan. Men för Sofia, så var det nog den fulaste man kunde kalla henne. Och Emmanuel hade gjort det. Den förvridna, jävla lilla…

   ”Du måste tycka att jag är patetisk.” snyftade Sofia. ”Jag borde väl hata honom, men allt jag kan känna är… Åh, gud.” Hon gömde ansiktet i händerna. ”Hur kunde allting bli så fel?”

   Jag kom in hennes liv, det är hur. Sedan jag kom in i hennes liv så har allting gått fel för henne, samtidigt som hon fått en trofast vän. Och sedan hon kom in i mitt så hade allting blivit bra, och samtidigt så smärtsamt. Frågan var egentligen, var vi verkligen bra för varandra? Var det goda värd all smärta?

   För mig hade svaret alltid varit ja, men att se Sofia plågas så fick mig att tvivla för en sekund.

   ”Finns det någonting jag kan göra för dig?” frågade jag.

   ”Får jag sova över?” Hon såg på mig med rödkantade ögon. ”Jag kan inte gå hem.”

   ”Såklart. Du kan ta min säng, så sover jag på soffan.”

   ”Nej, jag tar soffan.” invände Sofia. ”Och försökt inte säg emot. Den här gången tänker jag vara envisare än du.” 

 
 

Miles: Kapitel 104- Min andra vän visste redan

 

 

Mamma och Elle satt uppe med mig hela natten och såg på film. Slutligen så somnade min syster i sin fåtölj och jag somnade med huvudet i mammas knä. Jag kände mig mer som ett barn än som en artonåring, en vuxen.

   Mamma sjukanmälde mig, men jag var fast besluten om att gå till skolan nästa dag. Jag mådde redan mycket bättre. Det gick bra att andas nu och jag kunde koncernterar mig på nuet. Jag ryste fortfarande till då och då, och blev ibland tvungen att blunda hårt för att få bilden av det svarta vattnet att försvinna. Jag var glad över att min praktik på James’ jobb hade tagit slut förra veckan, för jag hade inte klarat av det idag.

   ”Miles?” frågade Elle mig, på eftermiddagen där jag satt inlindad i en filt och försökte läsa boken jag fått av Sofia. ”James är här, får han komma in?”

  Jag funderade en liten stund. Om Sofia hade fått veta, var det inte mer än rätt att min andra vän också fick veta. Så jag nickade.

   James frågade genast hur jag mådde och satte sig bredvid mig i soffan. Jag sa att jag var okej, men fortsätta med att jag ville berätta något för honom. Sedan slängde jag ur mig historian igen. Inte lika detaljerat som igår. Mest bara vad som hade hänt, vilket var jobbigt nog. Sedan berättade jag vad som hade hänt igår.

   Det var mycket att ta in på en gång, men James reagerade fort: ”Jag ska fan slå ihjäl Emmanuel. Jävla sadist jävel!”

   Jag insåg att jag själv inte var så rasande på honom. Kanske var jag fortfarande i chock från igår.

   ”Och föresten, så visste jag redan att din pappa… Att han hade drunknat.” sa James sedan, i ett helt annat tonfall. Jag vred blicken och såg frågande på honom. Min vän vände skamset bort blicken. ”Alltså… Min pappa kände igen ditt namn, från en artikel just efter att det hänt. Han hade sparat den tidningen som dörrmatta ett tag, och artikeln hade liksom fastnat hos honom. Förlåt för att jag inte sa det.”

   ”Det gör inget.” sa jag ärligt.

   ”Jag ville liksom… inte veta förrän du bestämde dig för att du ville att jag skulle veta.” förklarade James, fortfarande lika skamsen.

    ”Det är lugnt.” repeterade jag.

    Vi var tysta en liten stund, under den tiden hann jag få ett par rysningar från igår. Hoppas inte James tyckte att jag verkade alltför upp fuckad.

   ”Så Emmanuel visste om det? Om ditt komplex?”

   Komplex var ett för snällt ord för det. ”Ja. Men… jag tror inte han visste hur hemskt det var.”

   ”Nu måste bara Sofia lämna honom.” sa James. ”Inte ens hon kan förlåta honom för det här.”

   ”Det kan hon.” invände jag i ett dött tonfall. ”Emmanuel behöver bara övertyga henne om hur otroligt ledsen han är, så tar hon tillbaka honom. Så kommer det alltid att vara. Hon gillar honom för mycket, kanske till och med älskar honom. Att vara med honom betyder trygghet för henne.”

   ”Och att vara med dig betyder inte det?”

    ”Kanske.” Fortfarande samma, döda tonfall. ”Jag tror att hon känner sig trygg med mig. Men hon förstår det inte. Sofia är trög, det är en av hennes svagheter. Och hon är rädd för vad hon känner, och går istället på det som hon vet har funkat förr.”

   ”Och ändå älskar du henne.”

   Jag påbörjade en protest, men det som kom ut var istället: ”Mer än någonting annat.” Och jag insåg att detta var sanningen.

   Jag älskade Sofia. Och en timme senare fick jag ett sms från henne, där det stod om hon och Emmanuel. Hur han verkligen verkade ångrade sig, hur han skulle gottgöra för mig, att de två skulle prata ut i morgon och vem fan vet mer. Jag raderade sms:et innan jag ens hunnit igenom hälften. 

 

Miles: Kapitel 103- Varför jag är störd

Okej,jag glömde lägga ut igår, men det här är ett dubbelkapitel, så ni kan förlåta mig :)
 

Jag gick långsamt nedför trappan och kom ut i caféet. Sofia satt vid ett bord där, drickandes ur en kopp. En liknande kopp stod framför henne, precis som mamma sagt. Sofia sitter därnere. Jag har ställt fram en kopp varm choklad åt dig.

   Mycket långsamt lyckades jag sätta mig mittemot henne och sträcka ut mina fingrar mot koppen. Den var varm, men jag kände mig ändå lika kall inombords. Det var som att hjärnan inte fattat att den inte var under ytan längre. Allt jag kunde se svart vatten, allt jag kunde känna var kyla och jag behövde hela tiden påminna mig själv om att jag kunde andas.  Då och då genomfors jag av en rysning av rädsla och jag hade gråten i halsen.

   Att bli nedkastad i vattnet var som att bli inkastad i en av mina värsta mardrömmar, fast tusen gånger verkligare och utan förmånen att kunna vakna.

   ”Jag förstår inte hur Emmanuel kunde göra så.” viskade Sofia. Jag hade svårt att koncenterara mig, det var ansträngande att lyssna på vad hon sa. ”Han visste kanske inte att du skulle reagera som du gjorde, men han borde ändå förstått… Han borde ha vetat bättre än… Du kunde ha dött.” Rösten skar sig mot slutet.

   Jag stirrade fortfarande på min kopp. Försökte tänka bort vattnet. Tänka bort känslan av att drunkna. ”Mamma sa…” fick jag ur mig, varje ord var mödosamt. ”…att du räddade mig. Drog upp mig ur vattnet.”

   ”Du minns det inte själv?”

   ”Jag minns att jag var under ytan… Kunde inte andas. Sedan är det svart tills mamma räckte mig en handduk.” svarade jag.

   Hon var tyst en stund, och jag ville veta hur hennes minspel var just nu, men verkade inte kunna lyfta blicken. ”Det som hände…” sa hon tillslut. ”…var att jag hoppade i efter dig. Jag drog upp dig tills stranden, där du vaknade till. Sedan körde jag dig hit.”

   Hon hoppade i efter mig. Jag tänkte över det och plötsligt brast jag ut i något sorts skratt, som sedan ebbade ut i snyftliknande saker. Jag fick upp blicken och såg Sofias skräckslagna ögon. Hon måste tro att jag tappat förståendet fullkomligt.

   ”Du hoppade i efter mig.” förklarade jag. ”Elle berättade för Tony om olyckan, men jag har inte berättat för dig. Trots att du är en sådan bra vän att du hoppade i efter mig. I det där kalla, svarta vattnet.”

   Jag lutade mig fram och vilade huvudet mot händerna. Jag hörde hur Sofia lutade sig över bordet hon med och kände hennes hand över min arm. När jag först kände hur något rörde mig ryckte jag till, sedan blev jag lugn av hennes beröring. Det var dags nu. Dags att hon fick veta alla detaljer.

   ”Jag och min pappa delade många intressen.” började jag. ”Inte bara stjärnskådning, utan även segling. ” Ordet segling var svårt att få ur sig, men jag tvingade mig själv. ”Det bästa vi visste var att kompinera dessa två. Fara ut på natten och stjärnskåda. Du kan inte ens föreställa dig hur vackert det var.” Jag hade bytt ställning, så att hakan vilade i händerna, och jag kände ett leende på mina läppar. ”Inga stadsljus som störde, inte den minsta lampa. Man kunde se precis alla stjärnor.

   En natt for vi ut, och vi for lite längre än vad vi brukade. På några minuter var det full storm därute.” Min leende var borta nu och min röst var bara en avlägsen viskning. ”Min pappa var riktigt duktig sjöman. Han höll huvudet kallt och visste precis vad han skulle göra. Han ropade order åt mig och jag försökte lyda dem, men mina fingrar var så stelfrusna att jag inte kunde röra dem.

   Jag vet inte hur länge vi höll på, men det kändes som timmar. Dra i rep, ställa om kursen, hålla rodret… Vågorna vräkte in över relingen och skeppet, som hette Rachel efter mamma, gungade som om hon tänkte kapsejsa när som helst. Havet, som jag alltid älskat, hade plötsligt blivit skräckinjagande.

   Pappa sa åt mig att ställa om korssegelet, som ligger i aktern, och när jag skulle göra det gungade skeppet till extra stort och jag ramlade i vattnet. Jag försökte simma upp till ytan, men jag visste inte vilket håll det var. Allting var bara svart runt omkring mig. Luften började ta slut, vattnet tryckte mot bröstkorgen och det var så kallt…” Precis som för bara någon timme sedan. Man kämpade och kämpade, men det sved bara allt mer i halsen och luften som man längtade så desperat efter fanns inte där…

   ”Miles.” Någon tog min hand och jag såg upp i Sofias bruna ögon. Jag hade glömt bort att hon var där, anledningen till att jag berättade det här. ”Vad hände sen?”

    ”Jag drogs upp ur havet, tillbaka till skeppet.” berättade jag. ”Jag hann se min pappas ansikte, innan han försvann under vattnet. Han hade hoppat i efter mig, precis som du gjorde ikväll. Han hade bogserat mig till skeppet igen, men inte haft krafter kvar för att kunna rädda sig själv. Han offrade sitt liv för mig.”

    Jag bet mig i läppen och svalde ett par gånger innan jag kunde fortsätta. ”Jag höll hårt i rep på båten, bara låg där och skrek efter pappa. Jag skrek tills jag var så hes att jag bara kunde få fram ett kraxande. Nästa jag minns är att jag vaknade på sjukhuset och de berättade för mig att pappa var död.”

   Den upplevelsen glömde man inte heller i första taget. Jag hade skrikit ut min smärta, gråtit ut den, slagit bort alla som försökte röra vid mig. Hade bara velat vakna från mardrömmen där min pappa inte längre fanns. Där mitt stöd, min trygghet, min bästa vän inte längre existerade för att hjälpa mig. Jag hade aldrig känt mig så ensam som den stunden.

   ”Och tiden efter det… Jag kunde inte ens duscha i början. Jag tvingades gå i terapi, men jag vägrade låta mig bli hjälpt. Mamma försökte prata med mig, men jag bara stirrade in i väggen. Alla försökte hjälpa mig men jag ville bara vara ifred. Du kan inte förställa dig… Hur ont allting gjorde. Bara att stiga upp på morgonen gjorde ont, för du visste att han inte skulle vara där och hälsa dig God morgon som du var van vid. Att se hans tomma stol gjorde ont, hans oanvända skor, hans bäddade sida av sängen… Saknaden efter honom var, eller är, tortyr.”

   ”Miles…” viskade Sofia medlidande och kramade om min hand. Jag kramade den tillbaka. Det var lättare att röra sig nu, lättare att prata. På något vis hade samtalet gjort det lättare för mig att koncentera mig.

   ”Så nu vet du.” sa jag. ”Varför jag är störd.”

   ”Du är inte störd.” försvarade hon mig. Varför försvarade hon mig jämt? ”Ingen kan ha gått igenom det där utan att ha blivit märkt. Åh, Miles, jag är så ledsen för din skull.”

   Jag lade min fria hand över den som sedan höll i hennes, kramade den ännu hårdare. ”Jag borde ha berättat det här för dig tidigare. Du förtjänade att veta.”

   ”Det är okej. Nu vet jag.”

 

 

Fullspäckad vecka igen!

Denna vecka blir likdan som den förra. Jag ligger före i min skrivning, och utifrån det kapitel som jag är på (alltså inte det som ni läser nu) är det 11 kap kvar innan Fingtic är slut. 
 

Sofia: Kapitel 102- Hur man räddar en vän

 

 

Varenda muskel i min kropp skrek av protest mot det kalla vattnet. Jag blev så chockad av smärtan först att jag inte kunde röra mig. Sedan lyckades jag tvinga upp mig själv till ytan. Det var vågigare än vad jag räknat med och det var svårt att se någonting. Men jag skymtade Miles’ hand innan han försvann under ytan.

   Det var nog paniken och rädslan över att förlora Miles som gjorde att jag kunde ignorera kylan och dyka under vattnet. Jag tvingade de svidade ögonen att hålla sig öppna tills jag var framme vid honom och drog upp honom mot ytan. Han var helt lealös i mina armar och jag vågade inte tänka på vad det kunde betyda.

   Jag hade alltid varit en duktig simmare och jag tackade för det nu. Jag lyckades få Miles’ huvud över ytan medan jag bogserade honom mot stranden. Vågorna gjorde det svårt, jag fick ständigt vatten i munnen och ett tag undrade jag om jag skulle klara det. Men så kände jag botten under fötterna och jag kunde ha skrattat av lättnad.

   Jag släpade upp honom på land och slutade inte förrän vattnet inte ens nuddade hans fötter längre. Så sjönk min darrande kropp ner vid hans sida och jag försökte komma ihåg HRL övningarna på gympan. Framstupasidoläge, så skulle man göra. Han var så blek.

  Vatten rann ur hans mun och han började hosta. Jag skrattade nervöst av lättnad. Han levde, tack och lov.

   ”Miles?” sa jag och lade en hand mot hans panna, som var lika kall som jag kände mig. ”Hör du mig?”

   Hans ögonlock fladdrade, jag tror inte att jag behövde ringa 911. Men jag var tvungen att få honom till bilen, få honom varm.

   Jag hörde steg och när jag såg upp fick jag syn på Em, som kom sakta emot mig. Ilska flammade upp inom mig, vild som en skogsbrand.

   ”Din jävla idiot!” skrek jag för allt mina lungor var värda. ”Han har komplex för vatten, ditt monster!”

   ”Förlåt.” sa han svagt. ”Jag visste inte…”

   ”Det gjorde du visst det!” Jag sökte efter något att kasta på honom, men allt jag fick tag på var en näve sand som inte ens nådde fram till honom. ”DET GJORDE DU VISST, och det var därför som du kastade i honom! HUR KAN MAN VARA SÅ HJÄRTLÖS, SÅ BESTALISK?!”

  Jag fortsatte att kasta meningslösa sandnävar mot honom. ”Sofia…” sa han. ”Förlåt, låt mig förklara…”

   ”Vad finns det att förklara, Emmanuel?!”

  Det faktum att jag inte använt mitt smeknamn på honom sårade honom mer än någonting annat jag sagt. Han vände sig om och gick äntligen, samtidigt som Miles slog upp ögonen och började skaka i kroppen.

   ”Miles?” sa jag. ”Kan du resa dig upp?”

  Han svarade inte, men när jag började dra upp honom hjälpte han till, och vi stapplade bort till min bil. Jag hade följt efter Emmanuel när jag sett att han hade kört ut ur byn. Jag hade känt på mig att någonting fel var på gång, genom att han hade kommit från affärsområdet. Där Miles bodde.

   Inne i bilen fick jag upp värmen och den bitande kylan verkade släppa lite. Miles satt med armarna om sig själv och stirrade på instrumentsbrädan. Han såg omskakad ut. Otroligt chockad, fortfarande rädd. Han hade som frusit fast i is. Jag mindes den panik han hade fått, bara att vara nära havet i förr går. Jag kunde inte ens föreställa mig den skräck han tvingas uppleva nu.

   Jag försökte prata med honom men han verkade inte höra mig. Oron för honom växte för varje sekund. Han behövde sin familj nu. Bara de kunde förstå honom. Jag kunde inte låta bli att känna ett styng av avundsjuka över att jag var otillräcklig just nu.

   Äntligen kom jag fram till caféet. Jag krokade en arm under Miles och drog med honom tills glasväggen. Jag rotade i hans fickor men han hade inga nycklar på sig. Så jag bankade på dörren tills Elle kom och öppnade. Hennes ögon var stora av oro när hon såg sin genomblöta bror.

   Vi drogs in i värmen och jag förklarade vad som hade hänt. Elle ropade på sin mamma som genast tog hand om Miles, verkade veta exakt hur hon skulle göra.  Hon beordrade sin dotter att ge mig nya kläder.

   Jag öppnade munnen för att säga att det inte behövdes, att jag ändå skulle hem nu, när jag insåg att jag inte ville åka hem. Hemma skulle mina föräldrar ifrågasätta varför jag räddat Miles. Att jag skulle låtit honom klara sig själv, istället för att utsätta mig själv för risk. Att jag genast skulle ringa Emmanuel och be om förlåtelse för att jag skrikit åt honom.

   Och det orkade jag inte med, så jag stannade. 

 


Emmanuel: Kapitel 101- Hur man dränker ett kryp

 

 

Jag trummade med fingrarna mot instrumentsbrädan och stirrade otåligt på vägen.

   ”Men jag orkar inte mer, vi skiter i det här.”

   ”Nej.” invände jag. ”Han kommer snart.”

   Jag hade äntligen hittat den. Miles’ svaga punkt. Mitt sätt att komma åt honom. Enda sedan första gången han lagt sina ögon på min tjej, hade jag vetat att han behövdes lära en läxa. Han behövde se vilka som stod över honom, som man inte skulle säga upp sig emot. Han hade behövt lära sig att göra som jag säger.

   Han hade kommit för nära Sofia. Jag såg nog, hur han ständigt flörtade med henne, lurade henne ifrån mig. Det lilla äckliga krypet. Han skulle ångra den dag han först tänkt en snuskig tanke om min tjej.

   Äntligen kom han. Jag pekade ut honom för mina två vänner, Finn och Ryan, och de hoppade ut ur bilen. Precis som jag sagt åt dem att göra drog de en säck över Miles’ huvud, band hans händer och fötter med silvertejp och lade honom i skuffen. Sedan började jag köra, i säkert en halvtimme innan vi kom fram till vårt mål.

   Havet.

   Det var hans svaghet, hade jag äntligen insett. Han var rädd som en liten flicka för vatten. Och nu skulle hans uppkäftighet dränkas.

   Jag körde till en utvald punk och klev ur. Vi var på en upphöjning, och nedanför oss, ca. fem meter, fanns djupt vatten. Iskallt och svart. Men det var lugnt, jag hade tänkt mycket över det här. Om vi kastade i honom härifrån skulle han inte dö av fallet, det fanns inga klippor att göra sig illa emot och stranden var nära.

    Finn och Ryan lyfte ur en livligt protesterade Miles och började skära loss tejpen. Sedan drog de av säcken. Först såg den äckliga tjänaren bara förvirrad ut, när han sedan kände igen mig fylldes hans ögon med hat. Som om han hade rätt att se på mig på det sättet.

  ”Putta i honom.” sa jag och började filma på min mobil.

  ”NEJ!” skrek Miles och stretade emot. Paniken lyste ur hans ögon när han insåg vad vi höll på att göra, och jag kunde inte låta bli att le. ”NEJ, SNÄLLA, LÅT BLI, SNÄLLA…!”

   Han knuffades över kanten och föll skrikande ner i vattnet. Jag skrattade och Finn och Ryan stämde in. Miles skrek för fullt därnere och fäktade med armarna. Jag väntade på att han skulle få sinnesnärvaro nog att börja simma mot land.

  Miles fortsatte att skrika. Han ropade på hjälp och försökte hålla sig flytande. Finn och Ryan skrattade bara högre.

  Men jag sänkte långsamt kameran när jag började inse att Miles inte skulle simma mot land. Han bara fortsatte att fäktas med armarna och försvann allt mer under den svarta ytan. Helt tom inombords insåg jag att jag hade dödat honom. Han skulle drunkna, och jag kunde inte röra mig.

   ”Vad är det som händer här?” sa Sofias röst plötsligt. Hur hade hon kommit hit?

   Hon kom till min sida och såg ner i vattnet. Hennes ögon blev enorma och fulla av förskräckelse. ”MILES!” gallskrek hon. ”Herregud, vad har du gjort?!”

  Hon brydde sig inte om mina tafatta försök att svara, utan slängde av sig kappan och hoppade i innan jag kunde hindra henne. 

Moonlight


Miles: Kapitel 100- Jag är trött på att vara psykiskt sjuk

Kap hundra, yeh! Notera att kapitlet är längre än vad det brukar vara :)

 

Jag skulle aldrig komma över att Sofia nekat min kyss. Men jag lärde mig att leva med det. Jag lärde mig att trycka undan smärtan som uppkom varje gång jag såg henne, och tänkte att hon aldrig skulle bli min. Jag lärde mig att sluta fantisera om hon och jag som vi, och jag lärde mig att blunda med hjärtat när hon och Emmanuel var tillsammans.

   En dag sa vår naturkunskapslärare (inte Xavier, han hade ledigt) åt oss att ta på ytterkläderna, för vi skulle ut på en överrasknings utflykt. Jag böjde mig över mot Sofia och sa: ”Vilket betyder att vi ska till skogen bakom skolan.”

   Hon bet sig i läppen för att inte skratta högt.

   Men faktum är att vi blev puttade in i en buss. Sofia satte sig med Emmanuel, och därmed försvann den enda som skulle vilja sitta bredvid mig. Så jag satt ensam och kände mig som en fet loser, tills jag till min förvåning såg att Tony kommit in i bussen.

   ”Vad gör du här?” frågade jag när han satte sig bredvid mig. Hans kläder fick bara mer hål för varje gång vi sågs och jag hade hört att han funderade på att skaffa piercing.

   ”Lång historia. Jag går ju extra kurser, och en av dem är naturkunskap. Min kursgrupp åkte på den här utflykten förra året, men jag missade det. Så nu fick jag chansen.”

   Borde jag känna mig korkad över att han som var två år yngre än mig, läste samma kurs? ”Tack och lov för det. Jag började känna mig riktigt värdelös som satt ensam.”

   ”Inte för att mitt sällskap ger så mycket statuspoäng.” sa Tony. ”Jag är ju ’Punkbögen’.”

   ”Det är i alla fall bättre än att vara ’Psykrånaren’.”

   Han skrattade och den här turen kändes genast roligare.

 

Jag var så upptagen att prata med Tony att jag inte märkte att vi hade kört till havet förrän bussen stannade och alla klev ut.

   Lukten var det som fick mig att inse vad som väntade. Den salta lukten stack mig i näsborrarna och fick mig att tvärstanna. Tony knuffade mig mjukt och det var det som fick mig att kunna röra mig framåt.

   ”Okej.” sa vår lärare. ”Följ med mig nu så går vi tillsammans dit vi ska.”

   Tony fick nästan dra mig framåt. Mina ben kändes lealösa och ett tryck hade kommit över bröstkorgen. Havet. Vi var på väg till havet. Det gick inte. Nej, nej, nej, jag kan inte var vid havet, det går inte.

   Jag kändes Sofias oroliga blick mot mig och Tony försökte prata med mig, men jag kunde inte riktigt se eller höra någonting. Paniken blev allt värre och jag ville vända om och springa tillbaka till bussen. Bara det att jag inte kunde röra mig ordentligt.

   Vi stannade framför en båt. En hyfsat stor båt, med motor och dubbla däck, och min lärare sa åt oss att gå ombord på den. Alla gjorde det, tills bara jag stod kvar och stirrade på landbryggan, där Tony stod och försökte övertala mig till att följa med honom. Jag försökte övertala mig själv att inte kräkas.

   ”Fingtic?” sa min lärare. ”Fingtic? Gå ombord på båten nu.”

   Jag kunde bara skaka på huvudet. Det kändes som att vattnet redan var ovanför mitt huvud, sprängde mina lungor och långsamt dränkte mig.

   ”Fingtic? Mår du bra?”

   Jag skakade på huvudet igen. ”Jag kan inte gå ombord på den där.”

   ”Du måste, är jag rädd.” sa läraren. ”Det ingår i kursen.”

   ”Nej!” Äntligen lyckades jag hitta rösten igen. ”Jag kan inte!”

   ”Fingtic…” sa läraren och lade en arm på min axel. Kunde han inget annat ord utom mitt namn eller?

  Jag slet mig lös och sprang därifrån. Verkligen bara flydde, som jag hade velat sedan jag först kommit hit. Jag sprang tills jag kom tillbaka till busshållsplatsen, där jag lutade mig vid skylten och borrade in ansiktet i mina armar i försök att komma undan saltlukten. Havet, båten, för nära, för mycket. Minnen, minnen som kändes som verklighet just nu. Som om jag drunknade just nu.

   ”Miles?” hördes en killes andfådda röst. Tony. Precis som förra gången jag freakat ut var det han som kom till mig. ”Hur är det?”

   ”Jag kan inte andas.” flämtade jag och tog bort armen. Då insåg jag att jag grät igen.

   ”Elle berättade för mig. Om vad som hände dig.” sa Tony lågt.

   ”Jaha.” var allt jag fick ur mig. Vatten överallt.

   ”Jag borde ha varnat dig. Jag visste ju att de åkte hit förra året. Förlåt, jag tänkte inte på det.”

  ”Det är inte ditt fel.” fick jag fram. ”Du kunde inte veta att jag skulle reagera såhär.” Jag blundade hårt och kämpade för att tränga undan paniken. Istället blev jag bara yrare och var tvungen att kasta ur mig lunchen.

   ”Jag tar en buss med dig hem.” sa Tony. ”Det går en om tio minuter.”

   ”Men du har väntat ett år på det här.” sa jag lågt.

   ”Ärsh, jag bryr mig inte.” sa Tony.

   Jag stirrade ner i marken och fokuserade helt på att andas, tills en ny buss kom. Tony hjälpte mig in och betalde åt mig. Sedan satt jag och stirrade ner på mina händer. Min andning blev långsamt bättre och paniken lade sig. Jag torkade tårarna och började först nu känna av kräksmaken i munnen.

   ”Jag hatar det här.” sa jag lågt. ”Varje gång. Det räcker med att jag bara ser en båt så kan jag inte andas. Jag kallas psykisk sjuk av en andledning.”

   ”Du är inte sjuk.” invände Tony. ”Du har varit med om något väldigt hemskt och det har märkt dig. Det är inte ditt fel, men det kommer att bli bättre med tiden.”

   Han sa det så självklart, som om han rabblade fakta istället för att försöka trösta mig. Jag förstod varför Elle tyckte så mycket om honom. Och jag önskade att han hade rätt.

 

 emptions|tumblr | via Tumblr

 

 

 

 

 


Miles: Kapitel 98- Vad gör du här?

 

 

Vi satt vid det runda bordet, åt mina pannkakor och drack kaffet som jag bryggt. Det var trevligt, faktiskt. Gjorde ont förstås men det blev lättare att kunna ignorera smärtan, allt eftersom.

   Sofia sa att hon behövde gå på toa och lämnade rummet. Sedan hörde jag henne skrika och ljudet av en kropp som föll till golvet.

   ”Sofia!” ropade jag skrämt och rusade efter henne. Jag kom in i matsalen och såg till min lättnad Sofia stå där, hel och oskadd. Hon höll i en vas och stirrade chockad på golvet, där en kille låg. Avsimmad.

   ”Jag…” stammade min flicka. ”Han bara var där och jag… Jag tog vasen och slog honom, jag blev så rädd, jag kunde inte tänka.”

   ”Det är okej.” sa jag lågt till henne och lade en hand på hennes axel. Jag stirrade ner på killen och blev kall inombords. ”Så det var faktiskt någon här igår.”

   Sofia nickade stelt.

   Jag böjde mig ner bredvid killen och vände honom. Sedan suckade jag djupt. Det var Derek. En av de som varit med i gänget i grannbyn, de jag försökt råna Mr Ringroads bil med. Han hade tydligen kommit ut och bestämt sig för att hämnas.

   ”Jag ringer polisen.” sa Sofia och började röra sig bort, men jag hejdade henne.

   ”Vänta.” bad jag och suckade sedan igen. ”Den här killen… Jag känner honom. Han heter Derek och är från grannbyn, vi hängde förr. Snälla, jag vet att det är fel, men Derek är faktiskt en bra kille. Kan vi inte, bara för den här gången…”

   Sofia såg från Derek, som började vakna, till mig. Jag såg vädjande på henne och hon suckade.

   ”Den här gången.” sa hon. ”Bara för att du ber mig.”

   Jag tackade henne tusenfalt och sedan väntade vi medan Derek vaknade från smällen. Han var ganska förbryllad över att se mig där, och verkade bli ännu mer förvirrad när jag förklarade att Sofia tänkte låta honom löpa den här gången. Men jag betonade att han inte skulle ha lika mycket tur nästa gång.

   Derek hade knappt hunnit ge sig av och vi hade inte hunnit hämta oss från chocken, förrän dörren öppnades igen och nu var det ingen mindre än Emmanuel som kom in. När han såg mig stelnade han till i dörröppningen, och verkade inte ens märka Sofia som glädjestrålande kramade honom.

   ”Vad gör han här?” väste han mot mig. Hatet som jag kände inom mig reflekterades i hans ögon.

   ”Jag hörde ljud från undervåningen igår, så jag ringde honom. Miles erbjöd sig sedan att sova över här, eftersom jag var… ganska rädd.” förklarade Sofia.

   ”Säkert att det var därför.” morrade Emmanuel.

   Jag kände att det var dags att gå, så jag gick in i hallen (där Mr Rövhål också stod) och började ta på mig ytterkläderna med ryggen mot honom. Jag fick uppbåda all min självkontroll när han fortsatte med sina irriterande slutsatser, om varför jag egentligen varit där igår och vad vi egentligen gjort. Jag sa ett hejdå över axeln till Sofia och körde sedan därifrån så fort jag kunde. 


Elle: Kapitel 99- Grattis, Miles!

 

 

Två månader gick, januari och februari. Vintern lämnade oss äntligen och man kunde börja ha på sig klänning igen, utan att behöva frysa ihjäl. Vad det än var som gjort Miles så deprimerad höll i sig, men han lyckades rycka upp sig lite grann. Om vi säger såhär: Hans ögon fylldes med smärta varje gång han såg Sofia, men hans leende återvände.

   Just i tid till min bros födelsedag blev James klar med målingen på väggen. Den var fantastisk. Löven, barken, grenarna, allting var så vackert, detaljerat och färgstarkt att jag var tvungen att gå fram och röra vid det första gången. Sedan var det dags för betalingen.

   ”Okej, jag har tänkt på det här, och femtio dollar blir bra. Fast om det för mycket kan vi ta tjugo.” lade James snabbt till.

   Jag och mamma såg leende på varandra. ”Faktiskt…” sa min mamma. ”Så har jag redan bestämt en summa. Och du får tvåhundra för jobbet.”

    ”Va?” var allt James fick ur sig, och Miles skrattade.

   ”Du hörde rätt.” sa min bror, som även var födelsedagsbarn idag. Han fyllde arton, men betedde sig inte som om det var någon stor grej. ”Och försök inte säga emot. Du minns när vi fick bidrag från staten? Det blev pengar över från dem, och vi vill betala dig med det. Du ska veta att du får mindre betalt än vad utbildade konstnärer får, så du kan inte klaga.”

   ”Men… tvåhundra?” upprepade James. ”Jag kan inte ta emot det.”

   ”Försent.” log jag. ”Vi har redan satt in pengarna på ditt konto.”

   Han såg mellan oss ett tag, försökte hitta fler ursäkter. Sedan brast han ut i skratt och kramade om oss alla tre samtidigt. ”Tack!” sa han. ”Tack så hemskt mycket, tack!”

 

På eftermiddagen hade vi en liten ”fest” för min bror. Jag, Tony, James och även Sofia satt i caféet, åt kaka medan Miles öppnade presenter. Han fick någon film, en bok och några skivor, och tidigare hade mamma gett honom pengar till hans collegefond. Inte lika bra som en bil eller liknade, som artonåringar brukar få, men han var hur nöjd som helst.

   Medan Sofia, Tony och Miles diskuterade någonting tråkigt satt jag och James vid sidan om och åt våra tårtbitar.

   ”Jag kan inte sluta titta på den där målning.” sa jag. ”Den är så vacker. Du är så talangfull.”

   ”Tack.” sa James. ”Den var jättekul att göra. Bara det att jag fick göra något som kommer att ses, är egentligen belöning nog.”

   ”Vad ska du göra med pengarna?” frågade jag och vred blicken mot honom.

   ”Jag ska använda dem till att betala räkningarna, ärligt talat. Det som vi kan undvara kommer att gå till Sarah och Wills collegefond.”

   Jag blev så rörd att det gjorde ont i mitt hjärta. ”Du måste vara den mest osjälviska människan i hela världen.”

   Han mötte min blick med sina svarta ögon, som nu hade en glimt i sig. ”Tycker du det?”

   ”Absolut.” sa jag. ”Känner du någon annan som lever för sin familj som du gör?”

   ”Du är osjälvisk.” sa James. ”Och Miles med.”

   ”Inte som du.” invände jag. ”Vi… Vi kan uppoffra oss. Vi tänker efter vad som är bäst, och kommer vi fram till att andra behöver det mer så gör vi det. Din allra första tanke är att göra det som är bäst för dina syskon. Du behöver inte tänka efter, det är bara så du är. Så din hjärna fungerar. Och det är verkligen beundransvärt.”

   Han log mot mig. ”Tack.” 


Sofia: Kapitel 97- Morgon med en tjänare

 

 

Jag vaknade med vetenskapen om att någonting inte var som det brukade. Jag satte mig upp i sängen och såg Miles ligga på soffan några meter bort, och mindes gårdagen.

   Jag fylldes av ömhet när jag såg honom. Precis som alla andra såg han yngre ut när han sov, bekymmerslös. Den senaste tiden hade han sett så sorgsen ut. Och det plågade mig att det var jag som var orsaken till det.

   Jag skämdes över min svaghet igår, min fånighet, men jag hade varit så rädd och varit tvungen att ringa Miles. Ett tag hade jag trott att han inte skulle komma, men jag hade glömt bort hur Miles är. Såklart han kom, och såklart att han stannade för att vaka över mig hela natten. Han var ju Miles.

   Jag tog mina kläder och krånglade mig förbi honom, försvann in i mitt badrum. Han hade inte som… försökt någonting, vilket förvånande mig. Varje gång vi varit ensamma hade han rört mig på något vis, sagt något, men inte nu. Det var annorlunda nu och jag borde vara glad över att han inte försökte längre.

   Jag tog på mig en vit spetsklänning, med krage och ett band knytet i en rosett vid midjan. Sedan spenderade jag mer tid än nödvändigt framför spegeln. Varför brydde jag mig så mycket om hur jag såg ut?

   När jag slutligen kom ut ur badrummet igen var soffan tom, och när jag ropade hörde jag svar nedifrån. Jag gick först till matsalen, men den var tom. Sedan fortsatte jag tills jag kom in i köket.

   Miles stod där framför spisen, i rufsigt hår och skrynkliga kläder, och gjorde pannkakor. Han hade redan hunnit steka två stycken. Hur länge var jag i badrummet?

   ”Hej.” sa jag. Han tittade upp och log mot mig till svar. Ett äkte leende. ”Du behöver inte laga frukost.”

   ”Laga mat är bland de få saker jag faktiskt kan.” svarade han. ”Jag tillhör ju trots allt ’tjänarfolket’, det här är det jag är menad för.”

   Jag visste att han var ironisk, men jag kunde inte låta bli att tänka att min pappa kanske sagt så till honom.

   ”Slå dig ner.” sa Miles, men när jag började röra mig mot matsalen sa han: ”Vad gör du?”

   ”Jag ska sätta mig.” sa jag oförstående.

   ”Det finns ett bord här.” sa Miles och pekade.

   Det gjorde det. Ett runt, litet bord stod just vid fönsteret. Jag hade aldrig märkt den förr. Det måste vara där kokerskan åt sin mat.

   ”Mamma vill inte att jag ska vara i köket, i vanliga fall.” sa jag ursäktande, men kände mig ändå som världens mest bortkollrade människa.

 

 

 

 

 

 


Miles: Kapitel 96- I can’t live with or without you.

 

Sofia låtsades som att allt var bra. Hon försökte bete sig som vanligt, prata med mig som hon alltid gjort, vara mot mig som hon alltid varit, och jag försökte samma sak. Men det var svårt. Att vara med henne nu gjorde fysiskt ont inom mig och varje dag undrade jag hur länge jag skulle stå ut.

   Fredag kväll så ringde hon mig och jag tänkte först inte svara. Det var för jobbigt, för jobbigt att prata med henne och bete sig som att allt var bra, när allting… var motsatsen. Men tänk om det var någonting allvarligt hon ringde om, så jag svarade.

   ”Miles? Hej.” sa hennes röst, och hon lät tunn. Rädd, faktiskt. ”Förlåt så hemskt mycket för att jag stör dig och förlåt för det jag kommer att be dig nu men… Ja, mina föräldrar har åkt bort över helgen och hushållerskan har gått hem för dagen. Egentligen skulle jag ringa Em så att du slipper besväras men…” När hon nämnt Emmanuel hade jag inte kunnat låta bli att rycka till, sån reaktion fick jag av namnet nuförtiden. ”… han är också bortrest, till en kompis. Och jag har inga andra vänner utom du så…”
   ”Vad är det?” avbröt jag.

   Hon suckade. ”Jag hörde ett ljud på undervåningen. Som om någon rotade runt där. Och jag vet att jag är fånig, men det finns de som försökt bryta sig in förut och jag minns inte om jag verkligen låste eller inte…”

    ”Jag är på väg.” sa jag genast och var redan vid hallen, mimade åt mamma vars jag skulle.

   ”Tack.” suckade Sofia. ”Tack så mycket, och förlåt igen.”

    Jag lade på och körde dit så fort jag kunde. Jag visste att hon troligtvis inbillat sig, men jag kunde inte låta bli att tänka om.  Om det var så att någon faktiskt tagit sig in så kunde Sofia vara i fara.

   Jag parkerade bilen och kände på deras ytterdörr. Den var öppen. Jag gick in och var tvungen att stanna till i hallen.

   Detta var ett fint hus. Redan i hallen hade de så mycket som två garderober, båda i vackra träslag och fulla med utsmyckningar. Framför mig såg jag en vit trappa där en röd matta löpe igenom. Vid sidan om trappan fanns ett utrymme med ett piano och en bryå, där det stod orkidéer. Från där jag stod kunde jag skymta in i en matsal, som bestod av ett långt vitt bord där säkert tjugo pers skulle få plasts, och även någon form av vardagsrum, fast mycket finare än vad vardagsrum brukar vara.

   ”Hallå?” ropade jag prövande.

   En figur i en grön klänning med krage dök upp längst upp i trappan. Mitt hjärta, dumma, dumma hjärta, slog ett extra slag när den såg henne. Det gjorde så ont inom mig, samtidigt som jag var glad att se henne. Det var så det alltid skulle vara, insåg jag. Jag kunde inte vara med henne, men samtidigt så kunde jag inte vara utan henne. I can’t live with or without you.

   ”Miles.” sa hon lättad. ”Förlåt så hemskt mycket för att jag har släpat hit dig, jag känner mig jättehemskt, fredag kväll och allt…”

   ”Det gör inget. Både Elle och mamma är ute ikväll.”

   ”Du ljuger säkert bara för att trösta mig.” log hon. ”Jag förtjänar inte en vän som du.”

   ”Det finns inget du inte förtjänar.” svarade jag. Sånna kommentarer hade ingen mening längre, men jag hann inte stoppa dem innan de slank ur mig.

   Vi sökte igenom huset tillsammans, jag gick först och Sofia bakom mig. Deras hus var enormt, två vardagsrum, en matsal, ett kök som Sofia tydligen sällan var i, fyra badrum, två kontor, Sofias rum, hennes föräldrars sovrum plus två gästrum. Det enda rum jag gillade, bortsett från Sofias, var köket. Den var inte gigantiskt och hade ett runt, litet bord just vid fönstret.

   ”Ingen inbrottstjuv, så vitt jag kan se.” sa jag när vi var klara och hade stannat i hennes rum.

   Sofia nickade men hon såg fortfarande orolig ut.

   ”Jag kan stanna under natten, om du vill.” erbjöd jag mig och mitt hjärta ville att hon skulle säga ja, men hjärnan visste att hon inte borde.

   ”Men du har redan gjort så mycket för mig.” invände hon, men jag såg att hon ville ha mig kvar. Hon ville det väldigt gärna.

   ”Jag har inget emot det.” sa jag och tolkade hennes tystnad som att hon sa ja. Jag tog hennes soffa och drog den till dörröppningen, så att en liten bit stack utanför. ”Jag sover här, så väcks jag först om någon försöker komma in.”

   ”Du blir också mördad först.” skämtade Sofia. Jag kunde se hur glad hon var över att jag stannade. Varför hade hon ratat mig när hon uppenbarligen tycke om mig?

   Sedan stannade jag där. Vi åt lite kvällsfika, jag fick erbjudandet att sova i hennes pappas pyjamas men jag sa nej (för vem sover i siden egentligen?) och valde att ta av mig byxorna när jag väl låg under täcket jag lånat, och sova i min t-shirt. Soffan var bekväm och jag somnade faktiskt ganska fort. Och drömde, lyckligvis, ingenting.

 

 

 


Elle: Kapitel 95- Vänlighet från regeringen

 

 

En lördagsmorgon så öppnade mamma ett brev, och långt efter att hon läst den satt hon bara och stirrade på papperet i sin hand, tills jag tog den ifrån henne och lästa den själv. Den var från Redleaves lilla regering, och de berättade att de ansåg att hennes café hade blivit en viktig del av byn. Därför hade de bestämt sig för att stödja hennes verksamhet med 5000 dollar.

   Jag skrek rakt ut och började dansa runt i rummet, och snart lyckades jag få mamma att följa med. Vi började prata i munnen på varandra om vad vi kunde göra med de här pengarna, att regeringen måste vara de snällaste i hela världen, att vår ekonomi var räddad nu.

   Miles var och jobbade, så vi ringde honom och berättade nyheten. Äntligen kunde jag höra verklig glädje i hans röst, han vaknade till.

   Vi berättade sedan för alla vi mötte om den glada nyheten, spred den över byn tills alla visste. På kvällen satt vi och diskuterade vad vi skulle göra med pengarna. Miles var med oss, han hade kommit tillbaka. Jag avskydde hur han såg ut nu, han hade förvandlats de senaste dagarna. De påsar som han alltid hade under ögonen hade blivit tydligare, hans kläder var skrynkliga och ibland fläckiga (det var som att han fullkomligt sket i vad han tog på sig) och hans blick var grå. Tom.

   ”Vi sätter in tvåhundra på kontot.” sa mamma. Den är väldigt tom nu, och behöver allt fyllas på. ”Sedan får tvåhundra gå till att betala en skuld som vi har, så försvinner den. Sedan har jag tänkt, att eftersom de här pengarna ändå kom för caféet, borde något av de andvändas till caféet. Så…” Hon såg på mig. ”Du minns när vi pratade om att låta James måla vår vägg? Vad säg som att vi ger honom tusen för det?”

   ”Det är mycket pengar.” kommenterade Miles.

   ”Ja, men andra konstnärer tar också mycket pengar för att måla.” sa mamma. ”Och jag tänker inte betala honom mindre.”

   ”Det var inte det jag menade!” invände Miles. ”Jag tycker också att han ska få bra betalt. Men vi kan inte be honom och säga hur mycket vi tänker betala. Då kommer han att få ångest och känna press inför att målingen blir bra. Om vi säger till honom att vi kommer överens om vilket pris det blir när han är klar, kommer han inte att känna någon press alls och resultat blir bättre.”

   Vi kom överens om att det var bäst att göra så, och redan nästa dag hade Miles pratat med James om det (han hade förstås gärna gjort det) och han kom invandrande i caféet med sitt skissblock, för att prata om hur det skulle se ut med mamma.

   Hon berättade om träd-idéen och James förverkligade genast våra tankar på papperet. Redan samma kväll började han skissa upp den på väggen med en snickarpenna. Det var fascinerande att se honom så angagerad. På några sekunder var han helt inne i sitt arbete och hela världen runt omkring honom verkade tyna bort. 


Miles: Kapitel 94- Hissa vit flagg

 

Jag funderade och funderade. Varenda vaken sekund funderade jag, och tillslut kom jag fram till alla andledningar till att Sofia skulle ta (men jag tror inte att hon tänkte på häften av dem) Emmanuel före mig. Trots att han är en sådan jävel.

   Han var rik. Det var inte jag. Han kunde ge henne allt hon pekade på, ta med henne vars hon än ville. Jag kunde bjuda henne på en hamburgare och köra henne till en stad några timmar bort.

   Hans föräldrar var vän med hennes föräldrar. Hennes föräldrar ville att hon skulle vara med Emmanuel, de blev stolta över henne när hon var med honom. Och det betydde mycket för Sofia vad de tyckte, omedvetet eller inte.

   Hennes föräldrar var inte vän med min mamma, och de ville definitivt inte att hon ska vara med mig. De tyckte att jag var under hennes standard. För smutsig, för fattig, för korkad. Jag trodde ärligt talat att de hellre försköt henne än såg henne vara ihop med mig. Och det skulle såra Sofia, något jag aldrig skulle vilja.

   Emmanuel var populär. Han hade många vänner och han kunde få vem som helst att tycka om honom, om han försökte. Lärarna böjde sina regler för honom, alla butiksägare utom min mamma böjde reglerna för honom, imprincip alla i byn rättade sig efter hans önskningar. Busschauffören väntade om man nämnde att Emmanuel var sen till bussen.

   Jag var inte poppis, direkt. Jag hade ryktet om mig att vara kriminell och mentalt instabil. När jag gick genom korridoren på skolan flyttade folk inte på sig av respekt (som de gjorde för Emmanuel) de flyttade sig antingen för att de var rädda för mig eller inte ville smittas av min galenhet. Ingen böjde reglerna för mig, snarare gjorde dem hårdare och tydligaregjorde dem.

   Emmanuel var smart. Han hade högst betyg i klassen och det, tillsammans med sin pappas pengar, kunde han komma in var han ville. Jag hade hört att han skulle bli åtklagare, advokat alltså. Sånt tjänar man mycket på. Emmanuel skulle kunna försörja Sofia, som de höll sig tillsammans, han skulle kunna ge henne vilket hus hon ville utan att behöva låna från någon.

   Emmanuel skulle bli en man med klass, en sån alla såg upp till och önskade att de kunde vara. Fina människor skulle komma hem på middag hos dem och hon skulle få mäktiga vänner, som skulle kunna fixa in henne på NASA om hon ville.

   Jag skulle, om jag fick som jag ville, bli astronom på ett observatorium. Inte ett välbetalt jobb, men någonting jag ville göra. Jag skulle aldrig kunna köpa ett fancy hus med stor trädgård, och jag skulle aldrig räknas som någon med klass.

   De som skulle komma hem till oss skulle vara nära vänner, som skulle vara lika fattiga som jag själv, och aldrig kunna hjälpa henne någonstans.

 

Emmanuel var friskt och kry och hade nog aldrig varit full eller så mycket som tittat åt en cigg. Han hade aldrig stulit en bil eller försökt göra inbrott någonstans. Han fick aldrig panikattacker, varken av mycket folk eller något så litet som en bild av en båt. Han sprang aldrig ut ur klassrum och satt sedan och grät under ett träd.

   Med mig skulle Sofia aldrig kunna sova ordentligt, om vi tillslut flyttade ihop. Varje natt skulle hon vakna av mitt skrik och sedan behöva stå ut med mig medan jag grät hysteriskt tills jag insett att det bara varit en dröm.

   Med mig skulle hon aldrig kunna fara på badsemester, inte ens kunna flyga över ett hav. Med mig skulle hon ständigt behöva stå ut min up-fuckade hjärna som troligtvis aldrig skulle bli normal igen. Jag skulle alltid vara ett psykfall.

 

Och visst. Hon skrattade aldrig lika högt med Emmanuel som när hon var med mig. Och hon var aldrig lika fri med Emmanuel som när hon var med mig. Hon var aldrig lika lycklig med Emmanuel som när hon var med mig.

   Men jag vet inte hur jag skulle kunna få Sofia att förstå det. Så istället för att fortsätta försöka gjorde jag det som jag lovat mig själv att aldrig göra.

   Jag gav upp.

 

 Fucking love...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fullspäckad vecka!

Men inte för mig, utan för er! Jag fick nämligen värsta insperationsruset förra veckan, så jag har ett överflöd av kapitel. Så nu har jag ställt in så att ett kapitel kommer att publiceras varje dag. Det tycker jag var duktigt av mig!
GRRR | via Facebook

Elle: Kapitel 93- Jag berättar

 

 

Någonting hade hänt med Miles, och jag tror att det var någonting väldigt negativt med Sofia.

   Han var tyst och när han log var det ansträngt, framtvingat. Han verkade aldrig vara närvarande, och vars han än var i tankarna var det ingenting trevligt.

   Jag visade Leah hela Redleave, vilket inte tog sådan lång tid. Vi spendera varenda sekund som vi hade med varandra. Hon berättade mer i detalj vilka hon varit ihop med och han som hon var med nu. Hon berättade om vad som blivit av alla vännerna, lärarna som bytts ut och de nya butikerna som öppnas i Olympia. Jag sög in all information som en svamp.

   På onsdagen åkte hon hem, och jag insåg att jag inte var så ledsen över det, eftersom Tony var hos mig. Jag blev förvånad över det. Aldrig hade jag tyckt om någon annan mer än Leah, förrän nu.

   Och det fick mig att, på kvällen när vi satt på min säng och rev hål i byxor, bestämma mig för att berätta.

   ”Tony…” började jag tveksamt och insåg att jag hade en klump i halsen. ”Jag kan berätta om olyckan nu. Om du vill höra.”

   Han lade ner det han höll på med. ”Jag vill höra om du vill berätta.”

   Ingen av mina andra vänner skulle ha svarat så. ”Min pappa… Han är död.”

   Han nickade. Det hade han förstått.

   ”Det hände för två år sedan.” Sedan ramlade hela historien ur mig. ”Miles och pappa älskade båda att segla, och ibland for de ut på natten för att titta på stjärnorna till havs. När vi vaknade så var de alltid tillbaka igen. Men en morgon, när jag och mamma steg upp, var de inte det.

   Vi försökte ringa dem, men ingen svarade. Sedan såg vi på nyheterna att det hade varit storm ute på havet under natten. Då ringde vi polisen.

   Räddningspatruller sändes ut och efter några timmar hittade de båten, som drivit iland. Miles var ombord på den. Han hade legat i fören, berättade de för oss, alldeles vit och skakandes av feber. Pappa var inte på båten. Redan då förstod jag. Detta bekräftades också nästa dag, då de hittade hans kropp. Han hade drunknat.”

   Jag tittade ner i mina händer en liten stund. ”Miles var medvetslös och vaknade först efter några dagar. Jag kommer aldrig att glömma bort hans ansikte när vi berättade för honom att pappa var död. Jag har aldrig sett så mycket smärta hos någon, bara känt den själv.

   Miles skrek först. Sa att vi alla ljög. Sedan blev skriken som… klagotjut och gråt istället, och det var mycket värre att höra på. Jag var tvungen att gå ut ur rummet.

   Miles pratade sedan inte under två veckor. Han bara stirrade tomt in i väggen. Och jag blev arg på honom över det, arg mitt i all sorg, för jag behövde honom. Jag behövde hans stöd, men han fanns inte där.” Jag svalde ner gråten. ”Sedan var han så, tills vi kom hit och han läkte igen.”

   Jag satt tyst och kände mig lättad inombords. Som om en tung börda äntligen hade lämnat mig.

   ”Så din pappa hade fallit överbord ute på havet?” frågade Tony.

   Jag nickade.

   Jag hörde hasandet av tyg och sedan var Tony just bredvid mig och kramade om mig. Jag kramade honom tillbaka och grät mot hans axel.  

drowing in my life


Miles: Kapitel 92- Varför, Sofia?

 

 

Jag slutade jobbet sex på söndag och jag ville jobba i caféet, men mamma vägrade och insisterade på att jag skulle lägga mig ner och vila. När jag stirrat i taket insåg jag att detta var värdelöst, och jag gick ut i mörkret på en promenad.

   Jag gick till det stora trädet och lutade ryggen mot stammen. Det var inte så kallt i kväll, trots att det var stjärnklart. Sådana nätter brukar vara de kallaste.

   ”Miles?” ropade en röst uppifrån som jag allt för väl kände igen.

   Jag började klättra upp medan jag pratade. ”Hur kommer det sig att du alltid är här när jag bestämmer mig för att gå hit?”

   ”Kanske för att jag alltid är här.” svarade Sofia, som nu var inom synhåll.

   Jag borstade bort snön på grenarna bredvid henne och lade mig ner. Stjärnorna tindrade ner mot mig och min axel rörde vid hennes.

   ”Vill du prata om det?” frågade hon mjukt. ”Din pappa?”

   Den senaste gången jag ”pratat” med någon om min pappa, var med kuratorn på skolan, just efter att han dött. Hon ställde frågor medan jag stirrade in i väggen, tills jag inte stod ut längre utan reste mig och gick. ”Det finns inte mycket säga.” svarade jag. ”Han var den ända som förstod mig, som jag verkligen kunde prata med. När han dog gick jag sönder. Slut på historien.”

   Vi var tysta och stirrade upp på stjärnhimlen.

   ”Brukade du stjärnskåda med honom?” frågade Sofia lågt. ”Och du slutade när han försvann?”

   Vem annars lade ihop två saker så snabbt? ”Ja. Det var han som lärde mig allt.” Jag tvekade lite innan jag fortsatte: ”När han var ung gick han på ett college, borta i Kalifornien, som hade ett astronomiprogram. Den linjen finns fortfarande kvar. Jag var besluten att gå där sedan jag var barn. När han dog gav jag upp det, men nu har jag börjat sikta mot den igen.”

   ”Är det höga intagningspoäng?” frågade hon.

   ”Medel. Men det bästa är att den är billig.”

   Jag stödde mig upp på armbågarna och hon gjorde likadant. ”Vad bra.” sa hon, till det jag sagt, men jag hörde inte riktigt.

   Jag hade bestämt mig. Tillfället var perfekt nu. Jag hade aldrig känt mig så nära henne som jag kände ikväll, här, under stjärnorna efter att ha delat min största hemlighet med henne. Hennes ansikte var bara några decimeter ifrån mig och hennes ögon glittrade. Jag var tvungen att kyssa henne.

   Jag böjde mig fram mot hennes ansikte.

   Och hon drog sig undan. Hon gjorde det snyggt, fick det att se ut som om hon egentligen bara försökte se stjärnorna till höger om henne. Men jag förstod att hon hade avböjt min kyss.

   De få mikrosekunder som det tog för henne att göra den lilla gesten, under de mikrosekunderna slogs min värld i spillror.

   Sofia ville inte ha mig. Hon ville inte kyssa mig. Hon ville inte.

   Jag lade mig ner i trädet igen medan Sofia försökte släta över händelsen, genom att prata om vad som hänt henne idag. Jag hummade, men egentligen ville gasta åt henne.

   Varför? ! ville jag skrika. Varför vill du inte ha mig, Sofia?!  Varför väljer du Emmanuel före mig, varför, varför, varför?????????

   Jag visste att jag inte skulle kunna behålla mitt pokerface föralltid, så jag sa god natt till henne och gick hem under raska steg. Ilskan rann snabbt bort och istället kände jag mig märkligt tom inombords. Jag lade mig i min säng och stirrade upp i taket, medveten om att blicken skulle stanna där hela natten.

   Varför?

 

 

 

 


Elle: Kapitel 91- Överraskning!

 

 

Mamma hade planerat någonting. Någonting, någon form av överraskning, var på gång. Det märkte jag genom att hon sneglade mot dörren hela tiden.

   Jag funderade på vad det kunde vara. Vad det egentligen var kunde jag aldrig gissa, innan dörren till caféet öppnades och en tjej med rosa hår kom in.

   ”LEAH!” gallskrek jag så att alla i caféet tystande och rusade in i den skrattande tjejens armar. Jag kramade henne så hårt att hon lyfte från golvet. Leah, min bästa vän från Olympia! Vi hade endast sms:at och mejlat under ett halvår.

   Jag släppte taget om henne och granskade henne. Hennes ögonfransar var tunga av maskara, som förr, och hon hade fått ett till piering i ögonbrynet, och verkade ha växt sen sist. Men det var nog bara klackarna som lurade mig.

   Leah är ungefär den vackraste tjejen på jorden. Hon hade höga kindben, vit hud, fylliga läppar och stora, gröna ögon. Hennes hår var långt och blev aldrig fettigt, hon var pinnsmal trots att hon åt socker som ingen annan och var alltid klädd i nya kläder.

   ”Gud, vad fint det är här!” sa hon och såg sig omkring. ”Ni har verkligen lyckats.”

   ”Du visste att hon skulle komma.” sa jag och såg på mamma, som skrattade. ”Ni har planerat det här bakom min rygg.”

   ”Såklart.” sa Leah och slog armen runt mina axlar. ”Berätta allt för mig nu. Jag vill höra allt om alla snygga killar som varit efter dig.”

   ”Det är bara en, och han visade sig vara ett svin.” sa jag. ”Men jag ska ändå berätta.”

   Jag tror att vi satt i timmar och bara pratade. Jag berättade om allt som hänt, trots att hon redan visste om det. Men nu var det annorlunda, nu fick hon höra alla detaljer.

   ”Den här James verkar intressant.” sa Leah. Hon granskade mitt armband. ”Han måste vara tänd på dig om han ger dig nått sånt här.”

   ”Ge dig.” svarade jag. Om en kille tittade på dig så betydde det enligt Leah att han var intresserad av dig.

   Tony kom in och såg förvirrat på Leah. Jag skyndade mig att vinka honom till mig och presentera dem för varandra.

   ”Ja, bögen.” sa Leah. Bara hon kunde vara så rättfram utan att vara förolämpande. ”Kul att träffas, du verkar jättesöt.”

   ”Tack.” mumlade Tony blygt och satte sig med oss.

   Han gjorde sitt bästa, men det märktes att han hade svårt för att vara supersocial med en främling. Men det märktes att han försökte och det var allt jag kunde kräva.

   Miles kom också in, så småning om, med Sofia efter sig. De hade tydligen hittat på någonting idag, under hans lediga dag.

    När Leah såg honom rusade hon upp från stolen och kramade om honom. Min bror log och kramade henne tillbaka. De hade känt varandra lika länge som jag känt Leah, typ föralltid alltså.

   ”Gud vad snygg du blivit, vad har hänt med dig?” sa hon och granskade honom ordentligt. ”Du måste ge mig märket på din hudsavla.”

   ”Det är kul att se dig med.” svarade Miles.

   ”Har du varit i slaggis?” frågade hon, syftade på hans sår i ansiktet.

   ”Jag har krossat en glasdörr.” svarade han.

   ”Ja just det, Elle berättade.” sa Leah och såg nu på Sofia. ”Men vad sött, har du skaffat flickvän också?”

   Miles rodnade, Sofia också. ”Nej, vi är bara vänner. Sofia, det här är Elle’s bästa vän, Leah.”

   ”Trevligt att träffas.” sa Sofia. Hon och Leah var varandras motsatser när det gäller stil.

   ”Detsamma.” sa Leah och såg mellan Miles och hans vän. Hon lade snabbt ihop hur han kände för henne. Sån var Leah. Smart och listade ut saker snabbt.

 

 Untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miles: Kapitel 90- Jag vill inte dölja något

 

 

Sofia kämpade med sitt dåliga samvete under de första två timmarna av resan. Hon lade upp argument till varför det inte var så hemskt av henne att skolka, varför hela hennes framtid inte skulle krasha och brinna p.g.a det här, och jag satt bara och höll med tills hon lugnade ner sig och började bli uppspelt istället.

   ”Vars ska vi?” undrade hon ständigt, och jag log bara klurigt till svar tills hon slutade fråga.

   Vi hade på radion och då och då sjöng vi med i låtarna. Sofia hade inte en sån bra sångröst, men jämnfört med mig var hon Meg White. Mina toner var så falska att Sofia vek sig dubbel för att hon skrattade så mycket.

   Landskapet svischade förbi, timmarna med. Långsamt kom vi närmare och jag tvingade bort klumpen i magen jag fick, vid tanke på vårt mål. Höll igång samtalen med Sofia för att hålla mig distraherad.

   ”Vad tycker du om ditt jobb då?”

   ”Jag hatar det.” sa jag rätt ut. ”Jag har aldrig någon fritid. Efter skolan far jag till jobbet. På de raster jag får pluggar jag. När jag väl kommer hem, vilket är kring åtta, så pluggar jag lite till tills jag kollapsar. Och nästa dag samma sak igen. Jag har konstant ont i huvudet och kan inte sova på nätterna.”

    Sofia rörde mig tröstande på axel, kontakt som sände elektriska stötar genom min kropp. ”Jag är ledsen. Du vet att du kan alltid acceptera de pengar som jag erbjöd dig.”

   ”Nej.” sa jag direkt.

   ”Jag visste att du skulle säga så.”

 

Slutligen kom vi fram till Olympia. Det var med blandade känslor som jag återsåg min gamla hemstad. Allting såg likadant ut. Varje byggnad, varje park vi körde förbi. Det kändes konstigt. Den här staden hade varit en sådan stor del av mig att det kändes som att den borde ha förändrats när jag försvann. Jag kände mig nästan sviken.  

   ”Var det inte här du bodde?” frågade Sofia.

   ”Jo.” svarade jag. ”Kom, så äter vi lunch.”

   Jag parkerade och tog sedan med henne till mitt förre detta lunchställe, ett litet café med mackor och sallader. Jag protesterade inte när Sofia ville betala åt mig, min plånbok var för liten för att det.

   Jag hade magknip och lite lätt illamående medan vi åt. Nu närmade det sig. Snart, snart. Jag kunde inte dra mig ur längre.

    ”Vars ska vi?” frågade Sofia, när jag började leda henne genom den tätbefolkade staden. Alla människor irriterade mig, vilket förvånade mig. Jag brukade finna det tröstande.

   ”Du får se.” Det var jobbigt nog att visa henne, jag kunde inte prata om det.

   Tillslut kunde man skymta kyrktornet, sedan hela kyrkogården. Gravstenarna stack upp ur snön och det hade bildats stigar mellan dem. Det var lika öde här som det varit för ett halvår sedan. Den här kyrkogården låg mer i utkanten av staden och var inte lika populär som de större. 

   Först styrde jag mot shoppen som låg i vid kyrkan, där man kunde köpa ljus och blommor. Jag betalade kvinnan därbakom för en bukett blå rosor.

 

”Röda rosor är inget speciellt enligt mig.” hade han sagt en gång. ”Alla köper röda rosor. Jag föredrar blåa. Blåa rosor betyder att det finns hopp runt hörnet.”

 

Jag började gå, med rosorna i min hand och Sofia vid min sida, den välbekanta vägen mellan alla döingar. Det var så länge sedan som jag gått här, ändå kändes som om det bara var igår.

   Vi kom fram. Jag stannade framför den svarta, en meter höga stenen, och borstade bort snön som låg över den. Sofia flämtade till när hon läste vad som stod där.

 

Joshua Fingtic

Älskad far och make

 

Och dödsdatumet visade att han dött för två år sedan.

   ”Herregud, Miles…” viskade hon. ”Jag är så ledsen.”

   Jag nickade bara och stirrade på stenen. Nu visste hon. Min pappa var död.

   Sofia tog min hand och kramade den. Det var ingen romantisk gest. Bara en vän som stöttade en annan vän. Och jag var väldigt tacksamt för det och kramade den tillbaka. Jag visste att jag hade kunnat berätta för Sofia. Jag hade vetat att hon skulle förstå.

   ”Jag brukar gå hit varje dag.” berättade jag. ”Efter skolan. När jag slutade gå till skolan så gick jag hit direkt på morgonen. När blommorna vissnat köpte jag nya. Blåa rosor, det var hans favorit.” Jag tystnade för en liten stund. ”Det här var den främsta andeldningen till att jag inte ville flytta. Det kändes som att lämna bort den enda bit av pappa som jag hade kvar. Som om vi lämnade honom.” Jag lade ner rosorna på snön och reste mig igen. ”Men det var dumt tänkt, inser jag nu. Det här är bara sten.”

   Vi stod tyst ett tag till och tittade på gravstenen. Det var en fin sten, faktiskt. Blank och med vit text. Vi hade spenderat en förmögenhet på den.

   ”Tack.” sa Sofia. ”För att du delade det här med mig.”

   ”Jag ville inte berätta det för någon annan.”

 

 Ollivanders

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miles: Kapitel 89- Jag kidnappar en frivillig

 

 

Sedan den kvällen, då den första snön fallit och jag och Sofia stått under trädet, hade en idé slagit sig ner i mitt huvud. En idé, som kommit när hon bett mig att visa en plats som betydde något för mig.

   Jag visste vilket plats jag kunde visa henne. Jag hade planerat hela trippen dit, vad vi skulle göra där och hur jag skulle visa henne den. Det var en plats som jag aldrig övervägt att ta med någon annan till. En plats som jag visste att bara Sofia skulle förstå.

   Men jag tvekade. För jag var rädd för att visa henne den. Att visa den, var detsamma som att avslöja min innersta hemlighet. Den jag gömde för hela världen, men som jag inte ville dölja för Sofia längre.

   Som sagt, planen om hur vi skulle ta oss dit hade utformats, allt som behövdes nu var modet att ta henne dit.

   Och jag hade bestämt mig för att göra det. Jag skulle visa henne mitt innersta jag, för jag ville att hon skulle se den. Hon hade menat det, den kvällen då hon sa att jag kunde berätta allt för henne. Jag hade förstått att det var sant.

   Så nu satt jag här, i bilen, parkerad. Sofia gick nuförtiden till skolan, jag vet inte vad som hade fått henne att vägra att få skjuts längre. Jag hade följt henne till dörren flera gånger, så jag visste vilken väg hon tog till kolan. Nu stod jag på den vägen, väntade på att hon skulle gå förbi.

   Jag hade inte berättat för henne om mina planer. För då skulle jag inte kunna backa ur. Om vi bestämt tid för den här trippen så skulle jag inte kunna ångra mig. Om jag lät det bli en överraskning för henne, kunde jag fortfarande stryka planen.

   Nu gick hon förbi. Nu var det dags för mig att bestämma mig. Sofia hade hörlurar på sig och log åt någonting som bara hon hörde. När jag såg hennes leende värmdes mitt hjärta upp och jag slappande av. Jag ville visa henne alla mina sidor, även de dåliga. Så jag vevade ner rutan och ropade på henne.

   Hennes leende blev ännu större när hon såg mig och hon skyndade fram till mig.

   ”Får jag kidnappa dig idag?” frågade jag.

   ”Va?” sa hon och skrattade lite.

   ”Du bad mig en gång att visa dig ett ställe som betyder mycket för mig. Nu har jag fått modet till att göra det. Så vill du följa med mig?”

   ”Men…” sa hon. ”Kan vi inte ta det efter skolan?”

   ”Det är en bit att köra, vi behöver dagen på oss.” svarade jag och väntade medan hon funderade.

   ”Okej.” sa hon sedan. ”En skoldag, det gör väl ingenting?”

   ”Absolut inte.” svarade jag, för jag visste att hon väntade sig ett svar på det uttalandet, och öppnade passargerardörren åt henne.

   Jag kunde inte låta bli att se segervisst och lyckligt. Det faktum att hon var villig att skolka för att följa med mig, var ett tydligt bevis på hur mycket jag betydde för henne. Hon älskade skolan. Att hon kunde skolka för mig gjorde mig mer rörd än några ord hade kunnat.

Ellen Page | via Tumblr

 

 

 


Elle: Kapitel 88- Det hade varit perfekt

 

 

Jag hade visat min mamma bilder av vad James hade gjort, och hon hade beundrat dem lika mycket som jag.

   ”Vet du vad…” sa hon fundersamt. ”Tänk om han kunde göra något på vår vägg i caféet. Vore inte det fint?”

   ”Ja, det skulle det.” höll jag ivrigt med. ”Verkligen.”

   Sedan började vi spåna. Tänk vad coolt det skulle vara att ha någonting på den där högra väggen. Våra väggar var alla vita, att ha någonting på en av dem skulle verkligen lysa upp stället. Vi började fundera på vad vi skulle ha på den där väggen, och slutligen kom vi fram till det perfekta: Ett träd. Ett vackert lövträd, med röda löv. Vi bodde ju i Redleave. Det hade varit perfekt.

   Fast sedan återvände vi till verkligheten, till vår ekonomi. Även om James skulle göra det gratis åt oss så skulle vi aldrig kräva det av honom. Om han skulle göra det skulle han få betalt som vilken annan konstnär som helst, och de pengarna fanns inte nu.

 

Senare kom Tony över, och vi satte oss vid ett bord och fikade. Igår hade vi ätit på Subway och tittat i butiker, samt berättat om varandras jul. Eller Tony hade berättat om sin jul. Han hade så mycket att berätta om att jag inte hann med min egen.

   Kusinerna och fastrarna hade ju reagerat mycket negativt på Tonys nya stil.  Han hade fått sitta i timme efter timme och diskutera med dem. De hade pratat om Gud och Jesus, om att han skulle hitta den rätta vägen igen. Bara för att jävlas med dem hade han sedan berättat att han var bög också. Det var nämligen något som hans familj hållit hemligt för släkten.

   Så hans föräldrar hatade honom just nu och funderade på hur de skulle kunna ”rädda” honom. Men Tony verkade nästan tycka att det var kul.

   ”Äntligen kan jag vara mig själv.” hade han sagt.

  Nu var det min tur, och jag berättade om den mysiga julaftonen och visade upp mina julklappar. När Tony fick reda på varifrån armbandet kom, gjorde han stora ögon och granskade det noggrannare.

   ”Han hade bara inget att göra.” sa jag som förklaring till den.

   ”Elle, det här är ingenting som man gör när man inte har någonting att göra.” invände Tony.  ”Det här betyder…” Han suckade bara.

   ”Betyder vad?” sa jag oroligt. ”Vaddå?”

   ”Men är det inte uppenbart?” frågade Tony.

   ”Nej, det är det inte. Vad?” insisterade jag.

   Tony visade upp händerna i en uppgiven gest. ”Nej, vet du vad? Jag tänker inte vara din tolk den här gången. Du får faktiskt ta och lista ut det själv.”

  

 

 

 

 


Elle: Kapitel 87- Beundran av skicklighet

Det är inte det att jag inte har skrivna kapitel att lägga ut, som gör att det tar så lång tid. Jag glömmer helt ärligt att lägga ut dem, förlåt. 

 

Jag gick genom den blaskiga snön, tre dagar efter julafton, med irriterade steg. Idag kom Tony hem och Miles hade lovat att skjutsa in mig och honom till stan, där vi skulle fira lite smått tillsammans. Han skulle skjutsa in oss tolv, och nu var klockan kvart i och Miles var spårlöst försvunnen. Var inte på jobbet, inte i caféet, och svarade inte på mobilen.

   Så i min ilska var jag på väg till James, för att se om han var där. Jag kunde vägen dit eftersom jag följt med Miles för någon vecka sedan. Hans ben hade fortfarande varit en katastrof då och mamma hade inte velat att han skulle gå själv.

   Jag hade armbandet på mig. Jag fullkomligt älskade det, men att jag hade fått det hade förvånat mig. Visst var jag och James vänner, men var vi så nära?

   Jag trampade de sista stegen upp till hans dörr och knackade på, hårdare än jag behövt. När ingen öppnade kände jag på handtaget och bestämde mig för att gå in.

   Där inne hörde jag livlig hårdrock dundra i huset. Jag följde det tills jag kom fram till något som måste vara garagedörren. När jag öppnade den fick jag en chock över vad som fanns där inne.

   Väggarna var täckta av graffitimålningar, så verklighetstrogna och skickligt gjorda att jag bara gapade. I ett hörn av det där garaget stod James och sprejade för fullt.  I ett annat hörn stod en radio, varifrån musiken kom ifrån. Jag närmade mig honom försiktigt och var övertygad om att han hörde mig komma. Men hans reaktion när han upptäckte mig tydde på annat.

    Han hoppade högt, ögonen blev dess dubbla storlek, han tappade sprejflaskan och svor någonting, som jag dock inte hörde p.g.a musiken. Han stirrade på mig någon sekund, innan han skyndade sig till radion och stängde av musiken.

   ”Elle.” sa han förvånat. ”Vad gör du här?”

   ”Letar efter Miles.” sa jag. Sedan verkligen såg jag hans graffitimålning. Den föreställde en svart katt, så detaljerad att man kunde se vartenda hårstrå. ”Men herregud, kan du sluta vara så duktig?”

   ”Ärsh, det är väl inget.” sa James och ryckte på axlarna.

   ”Du kan leva på det här.” sa jag, som ett eko av det jag sagt när jag fått armbandet. ”Jag skulle lätt betala dig för att göra något sånt här på mitt rum.”

    ”Du behöver inte betala mig, jag gör det gärna gratis.” sa James, och hans röst steg på slutet som av upprymdhet.

   ”Men det kan jag väl inte be av dig.” sa jag.

   Vi var tysta i några sekunder, vari James tog upp sprejflaskan igen och började pendla den mellan sina händer. Det såg nästan ut som om han var nervös, men vad hade han för andledning till det?

   ”Elle…” började James, men avbröts av att min mobil började ringa.

   Jag tog upp den och såg att det var Miles. ”Var fan är du någonstans?!” skrek jag ut i luren.

   ”Hemma i bilen, väntar på dig!” svarade en arg bror i den andra linjen. ”Var är du?!”

   ”Hos James, letar efter dig!” svarade jag arg. ”Jaja, jag kommer nu.” Jag lade på och såg på James. ”Förlåt att jag avbröt dig, vad var det du sa?”

   ”Äh, jag har glömt.” sa James med blicken i golvet.

  


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort